06/10/14 07:22
(http://pik.bg)

Оборудват Женския пазар с уникални подземни кофи за смет

Оборудват Женския пазар с уникални подземни кофи за смет

Пазарът „Георги Кирков”, или както е по-известен Женския пазар, ще вдигне кепенци на 1 август и ще приюти новите си наематели, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя уточни, че реконструираният пазар ще разполага с 90 дървени постройки, в които ще се продава от пиле мляко, но без плодове и зеленчуци. Продуктите за летните си салати ще можем да намерим в другата част на пазара, в близост до бул. „Сливница”.

„До откриването остава работа само по настилките и довършването на павилионите”, допълни Фандъкова. Освен с европейска визия пазарът, формирал се малко след Освобождението, може да се похвали и с първите по рода си кофи за боклук, скрити под земята.

„За първи път в София се поставят такива контейнери. Подобна процедура тече и за бул. „Витоша”, но тук вече имаме 16 монтирани малки и големи контейнера. Те се отварят с педал, така че хората няма да се цапат, когато искат да изхвърлят нещо”, подчерта кметът.

Единствените недоволни от нововъведението ще бъдат клошарите, които дълги години преживяваха именно от преливащите контейнери на Женския пазар, пише "Новинар'.Освен че боклукът ще се събира разделно, скрит под земята, ще има и кофи за биоотпадъци, а досегашната задушаваща миризма ще е второто емблематично нещо, с което ще се простят софиянци.



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване