06/10/14 06:07
(http://www.klassa.bg/)

Представят смартфон с 3D жестове

 Смартфон, поддържащ 3D жестове, ще бъде представен през ноември, съобщи Investor.bg. Той се разработва от американския технологичен концерн Microsoft и е следващо поколение на гамата Lumia.

 

Апаратът е с кодово име McLaren и се очаква да използва вградената камера на предния панел, за да следи движението на потребителя и по-специално на ръцете му.

 

Една от функциите се казва Mix View. Ако потребителят задържи пръста си над плочка от софтуера на началния екран, тя ще се помести, а при спускане на пръст към нея ще се „раздробява” на по-малки плочки и ще показва част от съдържанието на приложението, както и последното съобщение, телефонен номер и др.

 

Подобни функции се очакваше да предлага още Windows Phone 8.1.

 

Технологията дава възможност за прелистване на страници, приемане и отказване на обаждания, както и за управляване на други функции на телефона, без да има необходимост той да се докосва.

 

В останалата част от гамата се подготвят устройства с кодовите имена Rock, Tesla и Superman, които ще  са в различни ценови класове и вероятно няма да използват 3D технологията.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване