06/10/14 01:47
(http://pik.bg)

Прокуратурата поиска 8 години затвор за антимафиот

Прокуратурата поиска 8 години затвор за антимафиот

Осем години затвор за бившия шеф на Териториалното звено за борба с организираната престъпност във Велико Търново Орлин Тодоров поиска прокуратурата. Тодоров е обвинен за разгласяване на служебна информация по досъдебни производства, в злоупотреба със служебно положение и склоняване на длъжностни лица да нарушат служебните си задължения при разследвания и наказателни производства.

 

Ловешкият обвинител Валентин Вълков поиска от съда 8 години лишаване от свобода за Тодоров, съобщи "Стандарт". Прокурорът подчерта, че антимафиотът е извършил фрапиращи нарушения. Тодоров се прочу по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, който е подсъдим за това, че е разписал шест пъти "Не" заповедта за прилагане на специални разузнавателни средства срещу антимафиота. Цветанов бе обвинен и че е издействал и пенсионирането на бопаджията и получаването на полагаеми заплати за служба в МВР.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване