06/10/14 17:42
(http://www.klassa.bg/)

Станишев иска избори през юли

 Лидерът на БСП Сергей Станишев поиска оставката на правителството. "Нито министрите, нито премиерът заслужават да носят самостоятелно отговорността за държавата в условията на липса на политическа подкрепа и парламентарна нестабилност", заяви председателят на левицата.

Поради тази причина той призова членовете на кабинета да подадат оставката си, след като бъде преодолян вотът на недоверие, внесен от ГЕРБ.

"Никой не може да ни размахва пръст, никой не може да вземе решения вместо нас. БСП има хъс да се бори, да отстоява позицията си", каза още Станишев.

"Час по-скоро трябва да дадем правото на хората да се произнесат какъв да бъде следващият парламент, за следващия бюджет, реформите, които са нужни. Хората трябва да дадат сила, независимо на коя партия, за да има резултати и промяна", заяви лидерът на левицата.

Той призна, че трябва да има промени в ръководството на партията, но не потвърди, че ще подаде оставка. 

Лидерът на БСП не изключи изборите да са още през юли. "Ако е необходимо, могат спешно да се променят законовите срокове така, че волята на българите да бъде чута до края на юли и България да може да има ново начало. Всички трябва да знаят – БСП не се е вкопчила във властта. Нещо повече – призоваваме всички да загърбят партийните си интереси, дребни сметки и тайни кроежи и да се обединим в общата воля да направим изборите", добави той.

"БСП се е доказала като партия, отговорна към България. Затова час по-скоро трябва да дадем на хората правото да се произнесат какъв да бъде новият парламент и кой да поеме отговорност за управлението на страната, за следващия бюджет, за пътя на България, за реформите, които са нужни – в образованието, администрацията, икономиката, здравеопазването."

Станишев подчерта, че най-голямата опасност за България е тя да изпадне в ситуация на нестабилност. Лидерът на червените коментира, че кабинетът е заложник на нестабилността в парламента и това създава не просто несигурност в управлението. Това поставя под риск икономическата и социалната стабилност в страната, финансовата и енергийната система, договарянето на новата финансова рамка за еврофондовете, функционирането на институциите изобщо. 3 или 4 месеца неяснота и липса на политическа стабилност ще се превърнат в агония, която ще се отрази крайно негативно на ситуацията в страната. И отново цената ще платят гражданите, бизнесът, социално слабите.

"България няма нужда нито от парламент, нито от правителство на изкуствено дишане", добави социалистът. 

Станишев изрази готовността на БСП да проведе спешни консултации с всички политически сили и с президента в името на доброто на страната. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване