06/11/14 16:24
(http://e-vestnik.bg/)

Иво Инджев измерва нивото на на „течната дружба“ по дни за периода 2011–2014 г.

Представянето на ТЕЧНА ДРУЖБА 2 (Сиела) е на 16 юни, понеделник, от 18.00 ч. отново пред Паметника на Съветската армия

Точно три години след премиерата на политическия бестселър “Течна дружба”, събрала няколкостотин души пред Паметника на съветската армия (“Течна дружба” - премиера на Иво Инджев под надзора на полицията), Иво Инджев предлага продължението “Течна дружба 2″ със следните “Опорни точки”:
– Нивото на „течната дружба“, измервано по дни за периода 2011–2014 г.
– По какво личи, че кратко време бяхме независими от Русия…
– Трагедията на таврийските българи, избягали от СССР и настигнати от Червената армия в България…
– Български жени и деца, преследвани от руснаци, са спасявани от български турци…
– Изповедта на оцелял таврийски българин, национално известен с фалшифицираното си българско име…
– Руският шистов блицкриг разгромява за 6 месеца българския шанс за енергийна независимост…
– Какво стои зад намека за сибирската връзка, направен от уволнения министър Трайчо Трайков…
– Руското влияние залага на повече от един олигарх в България…
– Номерата на „Газпром“ за гарантиране на руския газов монопол в България…
– Още за руската връзка в българското задкулисие – например как Москва финансира тайно официоза в. „Дума“…
–Българската ръка в руската примка около украинския врат.

Течната дружба е краткия отговор на дълго задавания въпрос какво ни прави по-различни от останалите бивши сълагерници в съветския соцлагер в Европа, представят книгата издателите от “Сиела”.

Потокът от суровини, особено течните, от който България е по-зависима от бившата си колониална владетелка повече от която и да е друга посткомунистическа икономика на континента, продължава вече четвърт век да предопределя съдбата ни на държава, която не може да се откъсне от руската орбита.

В новата книга на Иво Инджев ще прочетете за нивото на „течната дружба“, измервано по дни за периода 2011–2014 г.; за трагедията на таврийските българи, избягали от СССР и настигнати от Червената армия в България; изповедта на оцелял таврийски българин, национално известен с фалшифицираното си българско име; какво стои зад намека за сибирската връзка, направен от уволнения министър Трайчо Трайков; за номерата на „Газпром“ за гарантиране на руския газов монопол в България; за българската ръка в руската примка около украинския врат и много други.

Ако заглавието озадачава някого, то вероятно не е запознат с книгата “Течна дружба”, посветена от автора през 2011 г. на митовете за т.нар. вечна дружба между България и Русия, между СССР и НРБ, и между двата уж вечно влюбени през вековете народи. Не става дума само за игра на думи.

Няколко години след официалното оповестяване на световната комунистическа кончина в нашата страна изведнъж беше регистриран рязък скок на вноса на енергосуровини, предимно природен газ, нефт и горива. Накъде потекоха те? Следва откъс от книгата.

Въведение с поглед назад

Иво Инджев

Ако заглавието озадачава някого, то вероятно е поради това, че не е запознат с книгата „Течна дружба“, посветена от автора през 2011 г. на митовете за т.нар. вечна дружба между България и Русия, между СССР и НРБ и между двата уж вечно влюбени през вековете народа.
Не става дума само за игра на думи. „Течната дружба“ е краткият отговор на дълго задавания въпрос какво ни прави по-различни от останалите бивши сълагерници в съветския соцлагер в Европа. Потокът от суровини, особено течните, от който България е по-зависима от бившата си колониална владетелка повече от която и да било друга посткомунистическа икономика на континента, продължава вече четвърт век да предопределя съдбата ни на държава, която не може да се откъсне от руската орбита дори и в момент, когато агресивната ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване