06/11/14 16:26
(http://pik.bg)

Представител на ББЦ обвини ГЕРБ, че безчинства в Разлог

Представител на ББЦ обвини ГЕРБ, че безчинства в Разлог

 ГЕРБ безчинства в Разлог. Общинското ръководство, което е от партията на Борисов, се е обградило с обръч от приближени фирми, с които точи пари от еврофондовете, а конкурентите им се наказват с бой. За това алармираха на пресконференция днес в Благоевград общинският съветник от Коалиция за България Николай Дундалов и колегата му Димитър Захариев, който е зам.-председател на „България без цензура” в града.

 „Кметът на община Разлог Красимир Герчев лобира за определени фирми. Имаме данни за допуснати сериозни нарушения при сключването на договори за наемане на земеделски земи. Нарушения се правят и от градоначалника, и от председателя на общинския съвет. Искаме да прекратим тази практика“, заявиха Захариев и Дундалов. Двамата разкриха, че общината обслужва 13 фирми, дъщерни дружества на „Био Ферма Мурите” ЕООД, чийто собственик Стоян Стоянов, също близък до ГЕРБ. С различни управители са, но собственик на капитала им е въпросният бизнесмен, сподели адвокат Силвана Дилова. Целта на „роенето” на фирмите е да се вземат повече евросубсидии, тъй като до 500 декара площ се дават по-високи суми за всеки един декар. Съветниците казаха, че на косъм се е разминало местният парламент да „подари” 4000 декара земи на цена от само 80 стотинки на декар на „правилната” фирма. По-късно местни животновъди са предложили по 2 лева за декар, но те са отрязани от възможността да обработват тези парцели.

 „Хората негодуват, но не смеят да излязат открито срещу общинска администрация, защото ги е страх. Ние искаме да сложим край на усещането за безнаказаност на ръководството на общината и на общинския съвет”, казаха Захариев и Дундалов. Адвокат Дилова уточни, че в Районна прокуратура – Разлог е образувано досъдебно производство заради неправомерно сключен договор за наем на земеделска земя. В предложението на кмета Красимир Герчев местният парламент е бил подведен, че въпросните земи са пустеещи и за тях има само един заявител, затова няма нужда от обявяване на търг. „Първото нарушение е, че тези парцели са били обработвани, а второто – че е имало и друг заявител в лицето на бизнесмена Ангел Янудов. Но целта е била да се обслужи за пореден път една от „правилните” фирми”, допълни тя.

 Безобразията не са само административни, прилага се и физическа саморазправа с конкуренти, опитали се да разбият обръча и да се вредят до общински парцели. Такъв е случаят с Ангел Янудов. Таой е пребит жестоко след като се опитва да разбере от общинската администрация защо е пренебрегнат за сметка на фирмите около ГЕРБ. Случаят е бил заснет от охранителни видеокамери и нападателите са разпознати.
Насилието се повтаря два месеца по-късно, след като местният зам.-председател на ББЦ Захариев поставя проблема пред градския съвет. Този път Янудов е пребит от маскирани, въоръжени с метални прътове и откаран в „Пирогов“ със счупен череп и хематом.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване