06/12/14 05:15
(http://www.klassa.bg/)

Бъфет удвоява инвестициите си в екоенергия

 Управляваният от милиардера Уорън Бъфет фонд Berkshire Hathaway Inc е готов да удвои сегашните си инвестиции в слънчева и вятърна енергия в размер на 15 млрд. долара, съобщава Bloomberg.

 

Популярната личност обяви намеренията си по време на конференция на Edison Electric Institute в Лас Вегас. “Има още 15 млрд. долара, които са готови да бъдат инвестирани, поне доколкото съм запознат”, посочи Бъфет. Част от голямата инвестиция в зелена енергия на Уорън Бъфет идва през неговото дъщерно дружество MidAmerican Energy Со., пише Investor.bg.

 

През 2013 г. звеното на MidAmerican в Айова реши да не изгражда втора атомна централа в щата, като вместо това избра да се фокусира върху разработването на проект, включващ над 600 вятърни турбини. През май Бъфет заяви пред аудитория в Омаха, Небраска: “Ще направя всичко, което е по закона, за да намаля ефективната данъчна ставка на Berkshire. Например вятърната ни енергия е облагана с по-ниска ставка, ако изграждаме много вятърни паркове. Това е единствената причина да ги изградим. Те нямат смисъл без данъчна отстъпка”, отбеляза милиардерът.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване