06/12/14 05:18
(http://www.klassa.bg/)

ИТ фирми се конкурират за €74 млн. от ЕС

 ИТ компании могат да кандидатстват за 74 млн. евро тази година. Средства се отпускат за цифров интернет по новия финансов механизъм „Свързване на Европа”. Проектите се подават директно пред Европейската комисия, като всички предложения от държавите - членки на ЕС, се конкурират за предвидените пари.

 

В момента компаниите могат да участват с предложения за разширяване на паневропейска дигитална библиотека Europeana. Порталът предоставя онлайн многоезичен достъп до цифрово съдържание, разпределено в европейските публични и частни библиотеки, архиви, музеи и колекции. Вторият отворен конкурс е за разработки, свързани с безопасност на децата в интернет (Safer Internet). Целта е да бъде създаден достъп до подходящо съдържание за деца и да бъдат изградени бази данни в подкрепа на горещите телефонни линии. Общата стойност на средствата по двете теми е 18,6 млн. евро.

 

До края на годината ще има и конкурси, свързани с проекти за отворени данни (достъпност на статистическа информация); за електронна идентификация; киберсигурност и автоматичен превод между различни езици.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване