06/12/14 03:12
(http://pik.bg)

Международна организация: Корупцията в България расте

Международна организация: Корупцията в България расте

 Неправителствената организация „Фрийдъм хаус” публикува новия си доклад за бившите съветски страни. В документа „Страни в преход 2014” организацията оценява общо 29 страни. 13 от тях са определени като демокрации, 6 – като страни в преход, а 10 като авторитарни режими.
През последните 10 години средният рейтинг за демокрацията в тези страни се е понижавал, като през 2013 година 16 държави са били с понижена оценка, 5 – с по-добра, а при осем не са регистрирани промени.

Според доклада през 2013 година корупцията в Централна и Източна Европа се е увеличила, като в половината от 10-те оценявани страни от ЕС е отбелязано влошаване.

Повишение на корупцията е регистрирано в България, Чехия, Унгария, Полша и Словения.
Рейтингът на Унгария се е понижил за шеста поредна година, а страната се е приближила към нивото, при което може да изпадне от категорията на консолидираните демокрации.

Единствената страна от ЕС, която е регистрирала подобрение, е Румъния, където атмосферата се е успокоила след опита за импийчмънт на президента и политическото напрежение през 2012 година.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване