06/12/14 07:16
(http://www.klassa.bg/)

Младите руснаци тъгуват по славните дни на СССР, въпреки че не са ги преживели

 Съветският съюз контролираше отношенията на международната сцена. Следваше по петите Съединените американски щати и упражняваше влиянието си в далечни краища на планетата, пишеThe Independent. Оксана Чернишева, която е студентка първа година журналистика в Московския университет, споделя виждането на президента Владимир Путин, че разпадането на Съветския съюз е било катастрофа.
„Ние бяхме огромни и мощни, но после всичко се разпадна”, казва тя. Мнението на 18-годишната Чернишева обаче почти изцяло се базира на тъжни истории, разказвани от носталгични родители, защото тя е родена пет години след разпадането на СССР.
Според независимия социологически институт със седалище в Москва "Левада център" Владимир Путин радва на одобрението на младите хора повече, отколкото на това на по-възрастното поколение, което си спомня имперските времената и вижда Крим и Украйна като естествено руски територии. 
Според изследването хората на възраст между 18 и 24 години подкрепят Путин повече от всяка друга възрастова група в проучването.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване