06/12/14 09:33
(http://www.klassa.bg/)

Модерна академия на изкуствата „Синдикат” приключи своята трета учебна година

 Пловдив, 6 юни 2014 г.

Модерна академия на изкуствата „Синдикат” приключи успешно своята трета учебна година (2013-2014) със 102-ма завършили 6-те програми „Литература на ХХ век”, „Модерна музика”, „Идеи на ХХ век”, „Визуални изкуства на ХХ век”, „История и теория на киното”, „Модерни методи на мислене”.

Тази година в Синдиката се записаха ученици от трите езикови гимназии на Пловдив, Математическа гимназия, Художествена гимназия, Сценични кадри. Обхватът на училищата бе по-широк като имаше ученици и от СОУ „Яворов”, Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване, Професионална гимназия по туризъм, Търговската гимназия, Професионална гимназия по облекло.

 

За бъдещата учебна 2014-2015-та година се предвиждат интересни публични лекции, старт на интердисциплинарна практика – различни преподаватели да водят поне по една тема в различните програми. По желание на учениците се обсъжда разработване на нови програми – дискусии се водят за теми като „Творческо писане”, „Графичен дизайн”, „Медии и комуникации”. Предвижда се развитие на съкратен общ курс на програмите за „пораснали” – поради проявения интерес.

 

Модерна академия на изкуствата „Синдикат” осъществява безплатно обучение на ученици от 8-ми до 12-ти клас. Целта на проекта е те да получат основна обща култура и умения, свързани с модерните културологични, философски, мисловни и комуникационни дисциплини, които трябва да притежава всеки модерен човек.

 

Проектът се провежда със съфинансиране от Община Пловдив.

 

 

За повече информация:

Анета Русковска – 0887 748 622

www.academy.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване