06/12/14 09:22
(http://www.dnevnik.bg/)

Не сме обсъждали конкретна дата за оставка, каза министърът на културата


Не се чувствам министър в оставка. Не отговарят на истината твърденията, че опразвам кабинета си. Като дойде време да напусна, ще взема само иконите и книгите си "две неща, с които г-н Рашидов има трайно разминаване". Така коментира по Би Ти Ви атаките от вчера на своя предшественик министърът на културата Петър Стоянович.

Той уточни, че принос за реализацията на проекта "Бълггарски Лувър" имат седем министри, защото началото е поставено през 1999 година. "Не е възможно да смяташ, че светът започва и завършва с теб и че всички проекти са започнати от теб и ти трябва да ги завършиш", така Стоянович коментира позицията на Вежди Рашидов.

Стоянович призна, че мандатът му е "видимо в своя край", но в правителството не е обсъждана конкретна дата за оставка, той лично не е чувал и за назначения в "12 без 2". Министърът изрази съжаление, че не е могъл да поработи повече на поста, за да свърши всички започнати неща, но уточни, че е нормално след движение нагоре да има слизане. "Основният принцип на политиката е в това да работим за една кауза, да има приемственост и да не смятаме, че постът започва и завършва с нас", подчерта министърът като допълни, че е заварил ведомството с 2 млн. лева орязан бюджет, но не е оставил нито един проект да пропадне.

Петър Стоянович отрече да е имало политическо влияние над него за назначението на директор на НДК. По думите му бордът на двореца на културата има право да избере ръководител, като в началото е имало разминавания с МК, но те са били изгледени.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване