06/12/14 18:26
(http://pik.bg)

Няма пострадали български военнослужещи при обстрела на летище Кандахар

Няма пострадали български военнослужещи при обстрела на летище Кандахар

Летище Кандахар в Афганистан, охранявано и от българския контингент, е било подложено на ракетен обстрел в 14.42 ч., местно време, 13.12 ч. - българско време, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Няма пострадали български военнослужещи и не са нанесени материални щети.

Преди два дни военният министър Ангел Найденов изпрати последния 27-ми български контингент от състава на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF).

Контингентът ще изпълнява задачи по охрана на вътрешния периметър на летище Кандахар. В състава на контингента са включени около 360 военнослужещи. От тях 22 са жени. За 28% от контингента това е първо участие в мисия зад граница.

Национален командир на контингента е полковник Никола Митев от Съвместното командване на силите. Помощник-национален командир на контингента и национален командир на контингента за Кандахар е подполковник Милен Гегов от военно формирование 22180 - Казанлък. Командир на ротата за охрана на вътрешната зона на летище Кандахар е майор Руслан Колев.

По време на изпращането на контингента министър Ангел Найденов предупреди за нарастване на рисковете в периода, в който предстои вторият тур на президентските избори в Афганистан.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване