06/12/14 20:46
(http://pik.bg)

Проф. Близнашки: Има много разногласия при различните партии за референдума по изборните въпроси

Проф. Близнашки: Има много разногласия при различните партии за референдума по изборните въпроси

Има серия разногласия при различните партии по отношение на въпросите за референдума по изборните въпроси. Това коментира пред  „Фокус“ проф. Георги Близнашки, председател на Инициативния комитет за провеждане на национален референдум за изборна реформа.

„По-специално от страна на БСП биха искали да оставят за референдума само задължителното гласуване, като елиминират въвеждането на мажоритарния елемент и електронното гласуване, нещо, което обаче противоречи на закона. Що се отнася до ДПС, те категорично са против въвеждането на задължителното гласуване. Иначе в дебатите става ясно, че са готови да подкрепят в определени граници електронното гласуване. По-неясна е позицията на „Атака“, защото те не участваха във вчерашното заседание, но те пък имат претенцията, че от край време поддържат задължителното гласуване“, обясни проф. Георги Близнашки.

Той допълни, че Инициативния комитет застъпва разбирането, че трябва да има пълноценен референдум. И трите въпроса в пакет трябва да бъдат поставени на вниманието на българските граждани и заедно с това трябва да има избори, съпроводени с референдум, подчерта проф. Близнашки и допълни, че това е най-доброто решение, а след това да се предприемат конкретните законодателни мерки.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване