06/12/14 14:21
(http://pik.bg)

СГС гледа дело срещу Александър Томов за злоупотреби в "Кремиковци"

СГС гледа дело срещу Александър Томов за злоупотреби в "Кремиковци"

Софийски градски съд заседава за втори път по подновеното дело срещу Александър Томов, Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев. Четиримата са подсъдими за длъжностно присвояване на средства в особено големи размери от "Кремиковци".

Вчера бяха разпитани няколко свидетели, сред които Васил Божков, Димитър Пенев и Емил Костадинов. През януари 2011 година СГС постанови, че Александър Томов и Иван Иванов трябва да лежат в затвора по 9 години.

Подсъдимите Александър Гарибов и Божко Бонев бяха оправдани. През октомври миналата година Софийският апелативен съд отмени изцяло присъдата на Софийския градски съд срещу Александър Томов, Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев и върна делото за ново разглеждане от друг състав на същия съд.

Мотивите им бяха за за това магистратите сочат, че в мотивите на градските съдии се съдържат коренно противоположни правни съждения за едни и същи обстоятелства, които касаят цялостния извод за виновност и невиновност по случая.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване