06/12/14 10:00
(http://pik.bg)

Цачева: Не носим отговорност за проваления кворум

Цачева: Не носим отговорност за проваления кворум

След като днешното заседание на Народното събрание беше провалено поради липса на кворум, депутати от ГЕРБ дадоха трибунка в кулоарите на парламента, предаде  Novini.bg.

Цецка Цачева заяви, че тяхната парламентарна група не носи никаква отговорност за проваления кворум, тъй като по думите й е отговорност на управляващите. Щом вчера успяха да осигурят кворум при избора на членове на Сметната палата, така и днес той трябваше да бъде осигурен. Вярно е, че първа точка на днешното заседание беше за разглеждане на референдума, но комисиите, които разглеждаха проекта, не излязоха с решение вчера, така че днес в зала няма какво повече да се направи.

Ние от ГЕРБ потвърждаваме, че сме за референдум за промени в изборното законодателство, посочи тя. След консултации при президента Плевнелиев трябва да се реши какъв ще бъде животът на 42-то Народно събрание и какви точно решения ще бъдат взети, коментира още Цачева.

Проф. Георги Близнашки от инициативния комитет за свикване на референдум за промени в изборното законодателство каза, че служба ГРАО се е престарала при проверката на подписката по-рано тази година. Готови сме да отстраним неточностите.

Смятаме, че референдумът е най-пряката форма на демокрация и може да бъде проведен с поставените по този начин въпроси.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване