06/13/14 23:07
(http://pik.bg)

Самозапалили се треви предизвикали пожара в складовете на "Арсенал"

Самозапалили се треви предизвикали пожара в складовете на "Арсенал"

Премиерът Орешарски получава непрекъснато информация за положението след избухналия пожар в складове на завод "Арсенал" в местността Бузово кале на територията на казанлъшкото село Бузовград, съобщиха от правителствения пресцентър. Преди минути той разпространи следното съобщение до медиите:

"Минути след 21 часа е получен сигнал за избухнал пожар и последвала експлозия в складове на фирма в местността Бузово кале на територията на Казанлъшкото с. Бузовград. Към мястото веднага са насочени три противопожарни екипа от най-близкото поделение на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.
Час по-късно огънят е овладян и почти потушен. Няма данни за загинали или пострадали. Няма опасност и за хората от близките населени места. Районът е заграден от полицейски екипи от ОДМВР-Стара Загора, достъпът е ограничен. Предстои щателен оглед за изясняване на обстоятелствата и причините за инцидента. Министър-председателят Пламен Орешарски е разпоредил да бъдат взети всички необходими мерки и следи ситуацията до пълното й овладяване."

Пожарът е вследствие на самозапалили се треви, каза кметът на Казанлък Галина Стоянова, съобщи "Фокус". Данните били от началника на Пожарната безопасност. 

Пожарът е овладян от екипи на служба Пожарна безопасност в Казанлък. На мястото на инцидента продължава да има екипи на пожарната. Там са и представители на завода „Арсенал”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване