06/14/14 11:37
(http://pik.bg)

Бойко Борисов от САЩ: Управляващите гасят пожар с бензин, държавата е във фактически фалит!

Бойко Борисов от САЩ: Управляващите гасят пожар с бензин, държавата е във фактически фалит!

"Това правителство толкова кредити изтегли, че надали това вече има такова значение. Държавата е в технически банкрут – спрени еврофондове, подписани договори, които не са обезпечени, включително и "Южен поток". Сега от това, което разбирам, че въпреки забраната на Европейската комисия, те са си позволили да го подпишат, за което има неустойки." Това твърди председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

"Това са лъжци, които гледат всеки ден да мине повече, да откраднат повече, да излъжат повече, да стоят във властта повече, да уредят своите хора както в Станишевата Сметна палата, така и в Националния статистически институт, така и по различни други агенции. Видяхте и популистките им действия – когато държавата взима кредити и не може да събира приходите си от данъчните и митниците, те пак вдигат пенсиите. Това е да гасиш пожар с бензин – това правят в момента”, заяви Борисов.

Като изводи от посещението си в САЩ той посочи, че има тревога у всички. "България вече не е същата, не е такава като преди една година, не е предсказуема страна – нещо, което толкова дълго време градихме като имидж, вече го няма”, добави Бойко Борисов.

Когато основни кредитни агенции в света почват да свалят кредитния рейтинг на една държава, след това много бързо тя се засилва по нанадолнището и става Гърция преди години. За съжаление, българите си избраха такива втора, трета и четвърта партия, че сега всички трябва да съжаляваме за загубеното време, допълни лидерът на ГЕРБ по отношение на понижения кредитен рейтинг на страната ни вчера от "Стандарт енд пуърс".

„Просто не трябва да си пророк. Когато познаваш финансовите и икономическите възможности, като виждаш спрените реформи, като виждаш как замразиха пенсионната реформа, как взимат кредити, как харчат без да имат приходи от приходните агенции, то е абсолютно естествено да ни свалят кредитния рейтинг”, посочи още Борисов.

„Напомням само, че във времето на най-тежката финансова и икономическа криза в света на България и на София се вдигаха кредитните рейтинги. Това са показатели, които са много видни и показват огромната разлика между управлението на ГЕРБ и на тройните коалиции досега”, добави той.

Какво казва Бойко Борисов първо пред ПИК по отношение на намаления кредитен рейтин на страната ни може да видите в "Още по темата".

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване