06/14/14 08:11
(http://pik.bg)

Ден на отворените врати организира АЕЦ "Козлодуй"

Ден на отворените врати организира АЕЦ "Козлодуй"

АЕЦ „Козлодуй” организира ден на отворени врати, съобщиха от пресцентъра на централата. Посещенията за разглеждане на хилядамегаватовите енергийни блокове – 5-и или 6-и ще се извършват само срещу предварително записване. Ще се сформират групи от 20 души до запълване на местата в тях. Часовете за влизане в АЕЦ са от 9.00 до 15.00 часа през половин час. 

Посещенията започват от Информационния център на АЕЦ „Козлодуй”, като водачи ще бъдат експерти от атомната централа. В програмата, наред с разглеждането на командна и машинна зала на хилядамегаватовите 5 или 6 блок, са включени демонстрации на работа с противопожарна техника и на измервания с мобилната лаборатория за мониторинг на околната среда.

Необходимо е посетителите поне половин час преди часа за посещение, за който са се записали, да се регистрират с документ за самоличност на определеното за целта място в Информационния център. Децата до 16-годишна възраст трябва да са с пълнолетен придружител. Посрещането и регистрацията започват в 8.00 часа. 
На 14 юни за достигането до Информационния център е осигурен безплатен автобусен транспорт от гр. Козлодуй на всеки кръгъл час от 8.00 до 14.00 часа, с начална спирка “Бриз”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване