06/14/14 12:29
(http://pik.bg)

Димитър Главчев: ГЕРБ е готов за избори по всяко време

Димитър Главчев: ГЕРБ е готов за избори по всяко време

Тезите на Сергей Станишев си противоречат една с друга- задължително гласуване с избори през август. Това каза заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев в интервю за предаването „Седмицата” по Дарик радио. По думите му незабавни избори, тогава когато го е казал Сергей Станишев, можеха да се случат през юли.

„Няма как да стане. Тези, които ще отидат на почивка, няма да отидат да гласуват. Това е целта в крайна сметка – да не отидат младите и активни граждани да гласуват, а да отидат твърдите ядра”, обясни той. Димитър Главчев каза още, че ГЕРБ иска оставката на Пламен Орешарски още от следващия ден от началото на протестите миналата година.

„Искаме избори възможно най-скоро, но за да започнем да разсъждаваме на тази тема – кога биха могли да се случат тези избори, трябва да се случи най-простото нещо, което да започне процедурата, а именно министър-председателят да си подаде оставката. Ние сме готови за всяка дата на избори”, заяви той. „Нашето мнение е, че задължително гласуване трябва да има, но най-нормалното нещо е да се обърнем към всички избиратели, какво мисля те по този въпрос. Поради това искаме да влезе в правната комисия обсъждането на референдума с трите точки. Ние сме „за” такъв референдум, който беше предложен от инициативен комитет”, каза още Димитър Главчев.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване