06/14/14 12:44
(http://pik.bg)

Кристалина Георгиева: Ние допринасяме за развитието на Европа

Кристалина Георгиева: Ние допринасяме за развитието на Европа

ие не сме много подготвени да усвояваме фондове. Не защото не искаме да сме професионално подготвени, а защото нашата институционална система все още се изгражда. И че в тези условия трябва да има повече гъвкавост, повече отвореност към пренасочване на неизползвани фондове. Така че да не губим пари", това казва в интервю за "24 часа" еврокомисарят по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина Георгиева.

"Ние сме в плюс за Европа. Трябва винаги да го казваме ясно и категорично. Ние допринасяме за развитието на Европа. Нека да си кажем и че в условията на криза това напускане на държавата има и своя позитив - хората, които работят в Европа, подпомагат своите семейства в България. Не сме единствената страна, в която това става. Но в дългосрочен план не можем да си позволим масовото изтичане на мозъци. Ние имаме нужда от тези хора в България", поясни Кристалина Георгиева.

"Да има внимание към българите в чужбина. Внимание от нашето правителство. Хората там да чувстват, че са част от родината си. Че страната им мисли за тях. Че държи българчетата да научат български - в български училища и по български учебници. Да го вдигнем високо това българско знаме!", категорична е Георгиева. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване