06/14/14 15:40
(http://pik.bg)

Любен Татарски от ГЕРБ: Референдум по изборните въпроси трябва да има

Любен Татарски от ГЕРБ: Референдум по изборните въпроси трябва да има

"Предложението на президента за провеждане на референдум по изборните въпроси е важен, защото по такива въпроси трябва да се допитваме до хората, избирателите, особено свързани с изборите, които легитимират едно или друго управление на страната." Това каза в интервю за радио "Фокус"-Пирин депутатът от ГЕРБ Любен Татарски.

"Важно е да има максимална представителност, а това може да се постигне чрез задължителното гласуване и чрез електронното гласуване, защото над 1 млн. българи са извън страната и те не биха могли да се възползват от правото си на глас, ако не се въведе тази форма на гласуване", посочи депутатът.

„Третата част от искането е за въвеждане на мажоритарния елемент в изборното законодателство, но доколкото ние разбрахме в позицията на БСП, те искаха да се въведе задължително гласуване за хората под 70 години, което ограничава твърде много възможността на хората да се възползват от това си конституционно право, а иначе задължителното гласуване би легитимирало максимално избраните представители на централната власт от друга страна би накарало хората да проявят своята позиция, когато дойдат изборните дни, а не след това само да критикуваме, да мърморим и да стачкуваме без да сме участвали в този избор. Смятам, че за момента тази мярка е добра”, категоричен бе народният представител.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване