06/15/14 10:44
(http://pik.bg)

Петър Диков: Работим по разширяване на градските пространства в София

Петър Диков: Работим по разширяване на градските пространства в София

Работим по разширяване на градските пространства в София. Правим конкурси за нови проекти, за разширение на пешеходната зона на бул. „Витоша“, за развиване на Ларгото. Това каза главният архитект на София Петър Диков в предаването „Денят започва в неделя” на БНТ.

По думите му изграждането на нови детски площадки, общинска инфраструктура и паркови пространства е трудно, тъй като са необходими много средства - главно за отчуждаване на имоти. В бюджета на Столична община са заложени пари основно за проекти от възловата инфраструктура – така наречените кръстовища на две нива, които облекчават значително трафика в ключови точки на градското пространство и по които се работи много усилено.

„За мен най-важното трасе в София е бул. „Тодор Каблешков“. От много години се опитваме да го разширим в частта, която е изградена, и да го прокараме в частта между ул. „Луи Айер“ и „Симеоновско шосе“.

В едната част, където трябва да се преведе през нови територии, проблемите са чисто процедурни – основно с обжалване на собственици срещу устройствените планове срещу отчуждаване на земите им за развитие на инфраструктурата, а в другата си част въпросът опира до пари“, обясни Диков.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване