06/15/14 23:53
(http://pik.bg)

Ученик падна от новострояща се сграда и счупи китките на двете си ръце

Ученик падна от новострояща се сграда и счупи китките на двете си ръце

12-годишен  ученик беше приет по спешност в ортопедия на благоевградската болница със счупвания на двете китки на ръцете, след като се подхлъзнал по време на игра и полетял от новострояща се сграда. Инцидентът с петокласника станал вчера минути след завършването на учебната година. Пострадалото дете паднало от близо 2 метра височина от недовършен строеж на жилищна кооперация в кв. „Еленово“, в близост до игрището и училищната сграда, съобщава struma.bg. 

„Касае се за ученик, който е отличник по успех, изключително артистично и гъвкаво дете, солист в клуб по танци, най-важното е, че няма опасност за здравето му”, каза директорът Сергей Биров.

„Случилото се днес е сигнал за тревога през лятото, децата от днес са във ваканция, ще играят навън, а само на 100-200 от сградата на училищния двор в кв. „Еленово” има необезопасени строежи, които са достъпни и потенциално опасни за децата. В конкретния случай този строеж стои недовършен 2-3 години, но има и други. Редно е строежите да бъдат оградени, ако трябва, да се наеме от фирмите през деня охрана. Не знам поради каква причина децата не са избрали да играят на открито, има толкова хубави терени за игра, а са отишли на строежа", уточнява директорът. 

На пострадалия ученик е оказана по спешност ортопедична помощ от лекарски екип начело с д-р Ал. Сивиков и анестезиолог д-р С. Караджов. Счупените кости и на двете ръце са наместени, по-тежка е травмата на дясната ръка, остава под активно лекарска наблюдение в ортопедия, съобщиха от МБАЛ - Благоевград. Ученикът има и леко повърхностно нараняване на главата, което не изисква специализирано лечение.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване