06/16/14 03:56
(http://pik.bg)

Годжи и Борис Солтарийски ще си броят греховете в Брезник

Годжи и Борис Солтарийски ще си броят греховете в Брезник

Георги Милчев – Годжи и Борис Солтарийски от „Ку-ку бенд” ще изнесат концерт в Брезник на събора на града на Видовден. Двамата ще забавляват жителите и гостите на града на 28 юни от 20 до 21,30 ч. на централния градски площад, пише "Мироглед".

Двамата певци ще си броят греховете заедно с берничани. На Видовден точно това се прави. И по традиция хората, докато празнуват, си броят греховете.

За традиционния събор „Видовден”  общината в Брезник е подготвила изключително интересна програма. Стартът на празненствата ще бъде даден на 27 юни, когато кметът Васил Узунов ще поздрави съгражданите си. След това започва спектакълът на Нешка Робева „Кармен от Факултето”. Краят на вечерта ще бъде отбелязан с празнични илюминации.

На следващия ден още в 9 ч. сутринта започва спортен турнир на стадион „Чорни”.  От 17 ч. след обяд пък ще се извият кръшни хора и ще звучат народни песни с фолклорните изпълнения на самодейните състави от читалището в Брезник и гостуващи групи от съседни региони.

В неделя на Петровден ще бъде отслужена тържествена литургия в харм-паметника „Св. Георги” и ще бъде раздаден курбан за здраве и благоденствие.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване