06/16/14 16:52
(http://radiomilena.com/)

Парадокс: Крайбрежният булевард на Поморие включен в национален парк „Българско черноморие”

Проект за национален парк_ гр. Поморие_бул.Яворов и пещеходна алея

Кметът на Поморие Иван Алексиев се обяви категорично срещу идеята за обособяването на национален парк „Българско Черноморие”.

Общественото обсъждане на проекта ще се проведе утре в Бургас. Алексиев окачестви идеята за новия парк като несериозна. Според документацията, крайбрежният булевард на морския град също попада в границите на бъдещия парк, пише Gramofona.com.

Засегнати са и частни имоти, въпреки уверението на екипа, работил по проекта, че в границите му ще влязат само държавни и общински терени. „По тази логика, ако това стане факт ние ще сме първата община, която ще поиска общински парк „Поморийско Черноморие” и ще имаме претенции към държавни парцели по същата процедура”, коментира Алексиев.

Той е категоричен, че не може една група хора, които се наричат еколози да диктува дневния ред на държавата по темата Околна среда. „Всеки национален парк има ръководство. Всички те са в едно общо сдружение.

Вижте, кой е ръководител на това сдружение и ще ви стане ясно защо се прави”, допълни Алексиев и допълни: „Съответният господин искаше по същия начин да ни отнеме Поморийското езеро. Малко му беше Поморийското езеро, та иска цялото Черноморие. Това няма да стане”, допълни още кметът Иван Алексиев.

 

Публикувана на 06/16/14 16:52 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/tmtmYzBQPyk/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване