06/16/14 07:09
(http://www.klassa.bg/)

Разводът на бившите съветски републики

 След смяната на властта в Украйна и нейния конфликт с Москва, разводът на бившите съветски републики навлиза в нов етап- окончателен разпад на съюза на икономическо ниво. И дори създаването на Евразийския икономически съюз няма да спре този процес. Това коментира докторът на икономическите науки Владислав Иноземцев в статия, публикувана в руския в.„РБК Daily”
Според експерта, пълното разпадане на постсъветското пространство е само въпрос на време, защото Русия вече не може да се конкурира с новите центрове на икономическата гравитация - ЕС и Китай. Украйна неизбежно ще се придвижи на Запад, а Централна Азия- на изток. Процесът на икономическата дезинтеграция на бившите съветски републики започна много преди събитията в Украйна.
Договор за създаване на Евразийския икономически съюз, подписан от Русия, Казахстан и Беларус в края на май, не трябва да заблуждава никого: "новото обединение" е просто един опит да се запази илюзията, че Русия не е сама в своята геополитическа конфронтация със Запада.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване