06/16/14 17:54
(http://pik.bg)

Сливен излезе на протест срещу безобразията по пътищата

Сливен излезе на протест срещу безобразията по пътищата

Близо 50 души се събраха в Сливен на протест срещу безобразията по пътищата, предаде „Фокус”-Сливен. Протестът се проведе пред Старият бряст, а на него присъстваха предимно майки с деца.

Протестиращите ще настояват всички пешеходни зони в града да бъдат обезопасени, за да нямат достъп автомобилите до тях, на подходите към детски градини и училища да се изградят легнали полицаи, да бъдат разделени булевардите от велоалеите с огради тип решетки, пешеходните пътеки да бъдат релефни оцветени в сигнални цветове и осветени, всички знаци в града да бъдат обновени и изчистени, да бъдат поставени камери на всички пешеходни пътеки и в районите на детски градини и училища, каруците да бъдат забранени и да има санкции при нарушение, както и да има повече санкции за шофьорите, които не спират на пешеходни пътеки и не дават предимство на пешеходците.

Денонощен най – строг контрол от страна на органите на реда, въвеждане на синя зона в центъра на града, както и на площад „Хаджи Димитър” също са сред исканията на протестиращите. Протестите в Сливен продължават до края на седмицата. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване