06/17/14 15:36
(http://pik.bg)

"Булгартабак" предупреди, че може да съди КТБ за тиражиране на невярна информация

"Булгартабак" предупреди, че може да съди КТБ за тиражиране на невярна информация

Разпространяването на невярна информация от представители на ръководството на банкова институция по адрес на свой клиент е абсолютно непрофесионално и противоречи на корпоративната и бизнес етика. Това се посочва в позицията на „Булгартабак“ във връзка с направените коментари на Илиян Зафиров и Георги Христов, представители на ръководството на Корпоративна Търговска Банка, в редица медии. 

„Още веднъж декларираме, че „Булгартабак“ и неговите дъщерни дружества нямат кредитни задължения към КТБ към настоящия момент, като всички кредити, които са ползвани преди пълното им погасяване са обслужвани коректно. Само изплатените лихви и такси на банката през последните 3 години са в размер на над 4,5 млн лева, независимо от факта, че техния размер надвишаваше неколкократно пазарните нива в страната. Недопустимо е представители на сериозна финансова институция да въвеждат съзнателно в заблуждение всички граждани, чрез средствата за масова информация, използвайки неверни данни и боравейки с недостоверна информация", се посочва в изявлението.

Мениджмънтът на “Булгартабак” призовава представителите на Корпоративна търговска банка в тридневен срок да предоставят факти или опровергаят неверните твърдения, направени вчера за “Булгартабак”.

"Компанията си запазва правото да потърси своите права по съдебен път“, се посочва още в позицията на „Булгартабак“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване