06/17/14 16:13
(http://www.klassa.bg/)

КСНС: Изборите ще се проведат между 28 септември и 12 октомври

 Предсрочните избори ще се проведат в периода от 28 септември до 12 октомври. Това обяви президентът Росен Плевенелиев след продължилото над четири часа заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) с участието на парламентарно представените партии.

Той допълни: "КСНС обсъди актуалната политическа обстановка в страната и като отчитат, че европейските избори не зададоха ясна алтернатива се обединиха за необходимостта за плавен преход и за нуждата от провеждане на политически консултации за предсрочни парламентарни избори".

Стана ясно, че има съгласие между политическите партии по пет теми:

1. Датата на предсрочни парламентарни избори в периода от 28 септември до 12 октомври 2014 г.

2. Определяне на приоритетни задачи на парламента и на изпълнителната власт.

3. Ускоряване на процеса на финализиране на Споразумението за партньорство на Република България, очертаващо помощта от европейските структурни фондове за периода 2014-2020 г..

4. Определяне на ясни принципи и правила за номиниране на българския еврокомисар.

5. Създаване на гаранции за провеждане на честни и свободни избори.

От краткото изявление на държавния глава не стана ясно кога ще бъде подадена оставката на настоящия кабинет.

Впоследствие лидерът на "Атака" Волен Сидеров обясни, че премиерът Орешарски ще реши кога да подаде оставка. Точно кога ще се случи това ще бъде решено на допълнителни консултации. Сидеров очаква те да се случат до края на седмицата.

Депутатът обясни, че по време на заседанието на КСНС не са обсъждани имената на потенциални бъдещи еврокомисари. Според него договорките по въпроса тепърва ще започнат.



Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване