06/17/14 19:04
(http://pik.bg)

Проф. Михаил Константинов: Политическите сили се държаха мъдро на КСНС

Проф. Михаил Константинов: Политическите сили се държаха мъдро на КСНС

Политическите сили днес се държаха мъдро. Това заяви в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус математикът проф. Михаил Константинов в коментар на провелия се Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) при президента.

Според проф. Константинов на фона на настоящата ситуация, ако някоя от партиите не удържи на обещанията си и се откаже от предсрочни избори, това значи, че тя вече е „политически покойник“. Експертът коментира и евентуалния служебен кабинет и обясни, че той е изцяло отговорност на президента.

„Служебният кабинет е изключителен прерогатив на държавния глава и въпросният кабинет се отчита за своята дейност именно пред президента, защото Народното събрание е разпуснато. А що се отнася до това, кой трябва да предложи еврокомисар – няма ограничение. Щом датата е отворена за българската държава, няма никакво значение дали редовен, или служебен кабинет ще предложи еврокомисар. Искам да напомня, че предложенията за валутен борд и за членство в НАТО бяха направени именно от служебно правителство“, каза още проф. Константинов.

Той допълни, че служебният кабинет има почти всички правомощия на редовния, с изключение на това, да сключва договори, които се нуждаят от ратификация.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване