06/18/14 09:23
(http://pik.bg)

Красимир Ципов: Чакаме с нетърпение оставката на Пламен Орешарски

Красимир Ципов: Чакаме с нетърпение оставката на Пламен Орешарски

Оставката ще бъде подадена, това е неизбежно, тъй като всички политически сили са за това. Чакаме с нетърпение оставката. ГЕРБ иска избори да се проведат възможно най-скоро. Това каза депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов по БТВ.

"Ситуацията е сложна. Една година управление на това мнозинство е вредно за страната и всички го виждаме. Народното събрание трябваше да одобри провеждането на референдум. БСП промени позицията си за няколко месеца. Вчера видяхме страхът на управляващите да чуят гласа на избирателите. Какво лошо имаше в това българският избирател да реши дали да гласува задължително", коментира Ципов, отхвърлянето на провеждането на  референдум за изборните правила. 

"Дали има или няма война и какво ще се случи между Делян Пеевски и Цветан Василев ще преценят компетентните органи. Коментаторите са убедени, че този конфликт е довел до краха на правителството", коментира Ципов по повод скандала между Делян Пеевски и Цветан Василев.

"В рамките на този парламент е невъзможно да бъде съставено правителство, подкрепено от БСП и ГЕРБ. След провеждането на избори ще се търси конфигурация, която да помогне на страната. Естественият партньор за нас е Реформаторският блок", коментира Ципов. Той уточни, че ще бъдат проведени консултации.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване