06/18/14 08:17
(http://pik.bg)

Малинов: Трябва да поздравим протестиращите, те са причината за предсрочните избори

Малинов: Трябва да поздравим протестиращите, те са причината за предсрочните избори

Има предсрочни избори благодарение на протестиращите, трябва да ги поздравим. КСНС показа, че в държавата все още могат да се взимат разумни решения. Това заяви в сутрешния блок на БНТ Светослав Малинов, евродепутат от Реформаторския блок. Заедно с него гости бяха Ангел Джамбазки, евродепутат от коалицията България без цензура и ВМРО и Трендафил Величков от АБВ. Датите определени за предсрочните избори са разумни.

"Очакваме моментът на истината, а именно оставката на кабинета и съставянето на служебно правителство", коментира Малинов.

"Реформаторският блок е готов да седне и да преговаря с парламентарните партии. Не бива да имаме прекомерни очаквания и после да се разочароваме. Най-лошото мина. Аз имах опасения, че може въобще да не се стигне до предсрочни избори и оставка на това правителство", допълни той.

Ангел Джамбазки също беше доволен от решенията на КСНС.

"Избори трябва да има колкото се може по-бързо. Трябват реформи, за да може дървата да върви на някъде. Видяхте, че веднага след КСНС имаше заседание на парламента, на което ДПС пак победи. Партиите, които управляват държавата нямат подкрепа в обществото. В парламента има една партия, която непрекъснато преяжда с власт и една, която е представена само от ръководството си. Този парламент не може да работи",категоричен беше той. Трендафил Величков беше на различно мнение. Не споделям ентусиазма на колегите.

"При президента не се случи нищо конструктивно и нищо неочаквано. Датата за предсрочните избори не е най-важното нещо. По-големият проблем е, че вчера не се взеха реални решения. Трябва да седнем и да се разберем за основните проблеми държавата като демографската криза", обясни той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване