06/18/14 11:53
(http://pik.bg)

Огнян Минчев: Опитите да се пробутат летни избори бяха безумие

Огнян Минчев: Опитите да се пробутат летни избори бяха безумие

Обявените дати са в рамките на разумен избор, защото опитите да се пробутат летни избори бяха или безумни, или прекалено непочтени, поради простата причина, че никой не провежда избори през лятото, когато хората са ангажирани и на практика пред урните се озовават минимален брой избиратели. Това каза политологът Огнян Минчев.

„Заради това ми се струва, че фокусирането на изборите в последните дни на септември до 10-12-ти октомври е разумният период, в който най-рано могат да се проведат тези избори. Като цяло резултатите от КСНС са положителни, стига ангажиментите, които са поети от политическите сили да бъдат спазвани”, каза Минчев. По думите му, служебният кабинет е кабинет, за който носи отговорност президентът и именно той назначава хората в него.

„Политически сили, участващи в служебен кабинет – това е оксиморон, дървено желязо. Състава на кабинета след изборите ще зависи до голяма степен от техните резултати. Би било добре в рамките на предизборната кампания, да се провеждат съдържателни дебати за това кои са основните проблеми на България и при какви реални условия те могат да бъдат разрешавани”, обясни Минчев, цитиран от Фокус.

„Спекулациите за голяма коалиция между ГЕРБ и БСП са част от пикантериите на политическия процес. Една подобна коалиция би могла да се окаже възможна в един определен период от време. Но моето лично желание би било тя да не бъде като част от пикантерия или механизъм за предаване на интересите на собствените избиратели на тези партии, а да бъде решение, което е подготвено открито и по един демократичен начин още в предизборния период, ако изобщо подобно решение е възможно”, допълни още Огнян Минчев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване