06/18/14 11:19
(http://pik.bg)

Политолог: Основният риск в момента е липсата на оставка на правителството

Политолог: Основният риск в момента е липсата на оставка на правителството

Политологът Антоний Гълъбов е на мнение, че след КСНС при президента има повече яснота и малка стъпка напред, свързана повече с това, че държавният глава предложи ясен ред за политически консултации.

"Едновременно с това е сигурно, че в момента БСП и ДПС се опитват да прехвърлят отговорността за управлението на политическата криза на президента. Това е деликатен момент, защото при липса на оставка от правителството, цялата отговорност продължава да се носи от парламента и от кабинета. Така че опитът да се създаде усещане, че президентът трябва да направи нещо е в известен смисъл подвеждащо, това не е така", допълни Гълъбов, в интервю за БНР.

"Чухме от г-н Лютви Местан, че правителството трябва да подаде оставка точно два месеца преди провеждането на избори. Това е основният риск в момента - липсата на оставка на правителството. Това означава, че още 6 седмици, в които кабинетът да взима решения и да управлява при липсата на парламентарна подкрепа. Това е системен риск. Шест седмици, в които никой няма да е в състояние да упражнява ефективен контрол върху това, което се случва в страната. Надявам се да не се окажем свидетели на споразумения, на взети решения, на унищожаване на информация. Това е сива зона", категоричен беше той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване