06/18/14 07:21
(http://www.klassa.bg/)

"Ситигруп" купи офис сграда в Хонконг за $ 700 млн.

 Американската банка "Ситигруп" закупи за 699, 8 млн. долара нова офис сграда, наречена "Източна кула" в центъра на Хонконг, която ще стане една от централите й, съобщиха официални представители на финансовата институция, базирана в Ню Йорк.

Това е най-голямата сума, която някога е плащана за покупката на офис сграда в Хонконг - един от водещите финансови центрове в Азия и в света. В 21-етажната кула ще работят 5000 души. Общата площ на всичките й помещения надвишава 47 кв. км. 
"Решението да се купи "Източната кула" отразява нашата увереност, че Хонконг ще занвърди позициите си на водещ световен финансов център и едно от главните свързващи звена за основните ни бизнес операции", се казва в изявление на мениджъра на "Ситигруп" в тихоокеанския район Стивън Бърд. 
Предвижда се сградата да бъде напълно преоборудвана и открита до края на 2015 година. Служителите, които ще се нанесат в нея, в момента работят в други офиси на банката в Хонконг.
Според агенция Блумбърг, през последните години в сърцето на Хонконг големи офис сгради са купили и други водещи банки в света. Сред тях, Credit Suisse, Deutsche Bank AG и Morgan Stanley

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване