06/19/14 17:08
(http://www.klassa.bg/)

Google планира пробив в сателитното следене

 Щатският технологичен лидер Google е на път да направи поредното придобиване за 1 млрд. долара. Гигантът има намерение да закупи Skybox Imaging, компания, която осигурява сателитни изображения с висока резолюция, съобщава Mashable.

Изтекла в публичното пространство информация сочи, че от Google са започнали да преговарят за придобиването на компанията още миналия месец. Тогава обаче не е била спомената сумата на сделката. В публикация на Skybox единствено бе съобщено, че компанията е на път да получи финансиране в размер на "стотици милиони".

През последните месеци Google и Facebook проявяват интерес към навлизането в бизнеса със сателитни устройства. През април най-голямата търсачка в света придоби Titan Aerospace, за да свърже с интернет най-отдалечените региони в света, както и да помогне за развитието на Google Maps.

Придобиването на Skybox също може да бъде полезно за услугата. Компанията, основана през 2009 г., осигурява изображения и видеоклипове в реално време на различни фирми, за да им помогне да правят по-информирани решения. Skybox може да се ползва например, за да се определи потребителското търсене на база броя на колите на определен паркинг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване