06/19/14 11:59
(http://www.klassa.bg/)

Внушителния силует на Лондон идва до края на строителния бум

 Ерата на високи кули, която  трансформира лицето на Лондонското Сити е към своя край. Главният проектант за Лондонското Сити в продължение на 29 години до пенсионирането си през април, г-н Рийс е издал разрешение за строеж за серията на кули, които пресичат силуета на квадратна миля. (the Square Mile’s skyline). В градът вероятно няма да видите огромен брой допълнително построени кули, каза той. Биж предсказал, че през следващото десетилетие на дейност в града ще започне реконструкцията на съществуващи сгради. Има много сгради, датиращи от началото до средата на 90-те години, които се нуждаят от нов облик, нова електро-инсталация и нови асансьори”.

 

 

Тези сгради са били построени като "groundscrapers" (приземни сгради), вместо да бъдат вертикални, те заемат голяма хоризонтална част и са изяли голяма площ от мястото, което е можело  да се използва за построяването на кули.  Вместо това, високото строителство ще се премести към новите части на Лондон, с повече от 200 високи сгради, които са в процес на строеж. Три-четвърти от тях са жилищни.

 

The Cheesegrater - официално наречена Leadenhall сграда - ще се превърне в най-високото офис пространство в града,като неговата конструкция ще бъде завършена до края на месеца.

 

Неговият архитект Graham Stirk, на Rogers, Stirk, Harbour + Partners, каза, че високото строителство в града е ограничено от наследствени правила, които съхраняват исторически линии.

 

Източник:  Кейъ Алън, Financial Times 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване