06/19/14 07:34
(http://www.dnevnik.bg/)

Рокади в кабинета и парламента заради избраните за евродепутати


Парламентът ще освободи днес министъра на околната среда и водите Искра Михайлова, както и депутатите от ГЕРБ Томислав Дончев и Емил Радев, които бяха избрани за евродепутати на 25 май.

Тримата напускат постовете си в съответствие с текст от Изборния кодекс, според който "мандатът на избраните кандидати за членове на Европейския парламент от България, които заемат друга изборна длъжност, се прекратява 7 дни преди датата на откриване на първото заседание на Европейския парламент". Първото заседание на ЕП е на 1 юли и така 7-дневният срок е на 23 юни. Работните дни на българския парламент дотогава са днес и утре.

За екоминистър е предложен номинираният от ДПС Станислав Анастасов. Той беше 6-и в листата на ДПС за евроизборите веднага след Искра Михайлова. Анастасов е роден на 5 юни 1983 г., завършил е "Информатика" в Техническия университет – Мюнхен, Германия, и "Стопанско управление" в СУ "Св. Климент Охридски". Владее английски, немски, руски и сръбски език, пише в биографията му на сайта на ДПС. Според нея той няма и никакъв мениджърски или опит в управление на ресурси (хора, пари, процеси), а цялото му развитие е свързано с вътрешнопартийни постове и няколко позиции докато е студент.

Като трудов стаж Анастасов е посочил една година като мрежов и системен администратор в Минно-геоложкия университет (2002 г.), работа по "Консултиране на потребители и поддръжка" в Техническия Университет в Мюнхен (2003-2005 г.) и асистент отново в този университет, катедра "Machine Learning and Data Mining in Bioinformatics" за четири месеца през 2004 г. От 2008 г. прави политическа кариера по етажите на ДПС - първоначално секретар и експерт в младежката организация, отговаря за ресор "Международна дейност". След това става експерт "политически партии" в централата на ДПС.

Мястото на Томислав Дончев в парламента трябва да заеме общинският съветник от ГЕРБ в Севлиево Петко Тотев, а на Емил Радев - областният координатор на младежката организация на ГЕРБ във Варна Даниела Панайотова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване