06/19/14 08:22
(http://www.klassa.bg/)

Явор Гърдев се завръща наесен в Народния театър с „Жанна"

 Топрежисьорът Явор Гърдев, който през последната година позагърби Народния театър заради други проекти, наесен пак ще извади представление на първата ни сцена. На 12 септември е премиерата на „Жанна" по едноименната пиеса на младата руска авторка Ярослава Пулинович, съобщиха от трупата.

Сред другите нови заглавия, които се репетират в Народния, е „Каквато ме искаш" от Луиджи Пирандело на Теди Москов - с премиера между 5 и 10 октомври. Предсто и спектакъл по романа на Анжел Вагенщайн „Петокнижие Исааково" - с полски постановъчен екип, който вече е правил представление по книгата в страната на Лех Валенса.

Режисьорът Стоян Радев започна репетиции на „Солунските съзаклятници" от Георги Данаилов. Кой в коя роля е разпределен, от Народния театър не издават. Сигурно е, че в гемиджийската група влизат Руси Чанев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов и Валери Йорданов, пише ploshtadslaveikov.com.




Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване