06/20/14 19:49
(http://pik.bg)

Николай Бареков ще иска помощ от ЕК за „Аспарухово“

Николай Бареков ще иска помощ от ЕК за „Аспарухово“

Всички политици да се смирят пред трагедията във Варна, призова лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Той ще поиска помощ от Европейската комисия за бедстващите в „Аспарухово“.

"Минимум 20 милиона евро са нужни за справяне със ситуацията", обяви евродепутатът и лидер на ББЦ, докато подкрепяше бедстващите хора от квартала, затънал заедно с тях в

"Вие сте първият, който дойде на място, обут с гумени ботуши. И други идваха, ама от високото ни гледаха", поздравиха го варненци.

"Всички политици трябва да се смирят пред трагедията във Варна", отвърна той.

Бареков отлетя по спешност за морската столица и отиде в най-тежко засегнатата част от невиждания потоп – ул. „Горна студена“. Багерите вече си тръгнаха, а може да има още затрупани под камарите кал, оплакаха му се местните. Това е страшно, утре и епидемия може да тръгне, коментира евродепутатът, докато близо до него доброволци от младежката организация на ББЦ ринеха кал в една от къщите.

 Видях ужаса в очите на хората, разказа той. Пред него живущите в „Аспарухово“ възроптаха, че реакцията на кмета и на институциите са били неадекватни.

„Градоначалникът не беше на себе си, пиян ли беше, друго ли“, чудеха се хората и изразиха възмущението си, че еврокомисарят по бедствията Кристалина Георгиева не е дошла при тях.

 Бареков коментира от Варна и случващото се с Корпоративна търговска банка като обяви, че ще сезира Европейската комисия за безобразията в България. Поздравявам БНБ, че се намеси, сега и Цацаров трябва да стори това, каза евродепутатът. „Източени са между 2 и 4 милиарда. Действията на мениджмънта на банката е престъпление от вида на световната измама на Бърнард Мадоф. Може да са били създавани кухи фирми, които да източват финансово КТБ. Нужни са спешни проверки, и на банкери, и на банки, и на политици“, каза лидерът на ББЦ.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване