06/20/14 22:52
(http://pik.bg)

Радан Кънев във "Фейсбук": Банката на политическата мафия падна под тежестта на... политическата мафия

Радан Кънев във "Фейсбук": Банката на политическата мафия падна под тежестта на... политическата мафия

Време е властта да влезе във функциите си. Първо е ред на БНБ да се сети какви са задълженията й. И изглежда, с огромно закъснение, го прави. Нека си свършат работата. После ще им търсим отговорност за закъснението. Това написа във "Фейсбук" лидерът на ДСБ Радан Кънев след днешното решение на БНБ да постави под специален надзор Корпоративна търговска банка (КТБ), като отне правата на акционерите й и назначи квестори.

"Банката на политическата мафия падна под тежестта на... политическата мафия. Комбинацията от влияние в "медиите", "правосъдието" и партийния контрол върху държавните предприятия, който банката поддържаше, поддържаше и самата банка. 
Но кражбите и партийният бизнес са доказано неефективен, пагубен икономически модел. Той не може да е вечен", коментира Кънев.

"След това трябва да си свършат работата и съдебната, и изпълнителната, и законодателната власт. Да направят невъзможно създаването на подобни тръстове на кражби и партиен бизнес. Да изключат възможността държавните пари да създават частни медии. Да превърнат органите на правосъдието във фактор на стабилност, а не на грабеж на спестяванията на гражданите. Да гарантират, че ведомствата, които управляват енергетиката ще се грижат за нейното здраве, а не за "усвояване" на огромните й бюджети от подставени фирми и партии. Дълъг път... По него днес трябва да подкрепим усилията на БНБ и оцеляването на банковата система и валутния борд, утре европейския банков надзор и еврозоната. Но същинската цел е да променим правилата, по които се упражнява цялата власт и целта, с която се упражнява. Ще се наложи да сменим и хората, но това е само средство", завършва Кънев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване