06/20/14 12:54
(http://pik.bg)

Строят спешно мостове в потопеното село Климент

Строят спешно мостове в потопеното село Климент

Представители на областна управа Пловдив и на община Карлово са взели решение в село Климент да бъдат изградени спешно два нови моста. Съоръженията ще са на Голямата река, която поема водата на опасния язовир „Климент 1”, съобщи кметът Мано Манов.

Към момента водата се влива в тръби, които не могат да я поемат, както стана миналия ден. Ще се направят корекции и ще се разшири коритото и на Малката река.


Във вторник природна стихия помете карловското село, наводни къщи, мазета и дворове, паднаха плевни. За щастие драмата се размина без жертви.

Проектите за новите мостове се работят приоритетно, парите ще осигури държавата, до два месеца започва изграждането на съоръженията. Вчера от община Карлово са пратили техника, която е издигнала съоръжения над селото. Те са превантивни и имат за цел да пренасочат идващата от Балкана вода на безопасно място и да не допуснат отново наводнения в селото.

Комисия на местната власт, начело с ресорния заместник-кмет Данка Люртова вчера огледа и описа щетите, за нанесените вреди ще се търси помощ също от държавата. Селото вече е отводнено. Хората бавно започват да се съвземат, каза още кметът. Той изрази съболезнования на близките на загиналите при трагедията във Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване