06/21/14 07:30
(http://www.klassa.bg/)

АЕЦ „Козлодуй” обяви търгове за свободния пазар

 Два търга за продажба на електрическа енергия на свободния пазар е обявила АЕЦ „Козлодуй”, става ясно от сайта на атомната ни централа. Търг за продажба на енергия за 300 MW е обявила АЕЦ „Козлодуй”, съобщи пред БНР шефът на централата Иван Генов. Договорите за тези количества ще са за една година. За свободния пазар са предвидени още 100 MW, но те са при условията на пълно предплащане на енергията. Отделно от това търговците ще могат да играят за още 200 MW за шест месеца напред. Търговете за продажба се правят на различни дати от държавните централи. Целта им обаче не е, както се твърди, за да може договорената цена от първото наддаване да бъде стартова за второто, а за да може търговците да участват за всички.

 

Иван Генов посочи още, че намаляването на цените за пренос е свалила цената за българския бизнес с 11 лв. на мегаватчас. Шефът на Първата атомна допълни, че в момента цената на АЕЦ „Козлодуй” е най-ниската в региона и тя се съобразява с цената, определена на унгарския енергиен пазар.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване