06/21/14 21:55
(http://www.klassa.bg/)

Бог ни изпраща тези бедствия, за да се очистим духовно

 Визитка:

 

Роден е през 1968 г. в Сливен

 

Завършил е математическа гимназия, а след това и Богословския факултет в Софийския университет

 

Служи в храма „Св. София” в родния си град

 

 Автор е на няколко книги за сектите и тоталитарните култове

 

- Отец Силвестър, потоп удави Варна, Добрич, наводнения има във Велико Търново. Имате ли обяснение, защо напоследък зачестиха бедствията в България?

 

- Според мен Бог ни изпраща тези бедствия като изпитания.

 

- Изпитания за какво?

 

- За да погледне човек по-отблизо себе си и другите, да поправи нещо в живота си, да се очисти духовно.

 

- Дали и ние, българите, ще получим награда като многострадалния Йов, ако претърпим всичко със смирение и упование?

 

- Много ми е трудно да коментирам, като се имат предвид жертвите във Варна и десетките, останали без дом и покъщнина. Затова, не бих си позволил да великословя. Скован съм от мъка, не знам какво да кажа.  Нека всеки от нас да им помогне с каквото може – материално, с утеха, с молитва. Да се помолим Господ да ни прости с каквото сме съгрешили и да ни отмине тази чаша.

 

- Ще излезем ли по-мъдри и по-добри след тези беди?

 

- Не знам. Лично аз преживявам случилото се много остро.

 

- Вие се прочухте с антагонизма си към хората с нетрадиционна сексуална ориентация. Гей-парадът, насрочен за 21 юни, бе отменен в знак на съпричастност и скръб към пострадалите от бедствието. Сега вече доволен ли сте, че той няма да се проведе?

 

- Не съм се примирил и не мога да се примиря. Наричат ме хомофоб, но антихомофоби са хомосексуалистите. Ние, хетеросексуалните, не сме хомофоби, а хора, които не искаме да бъдем притеснявани в нашата нормалност. Искаме да упражняваме правата си като нормални хора, да си гледаме нормално децата и семействата, както и да съблюдаваме нашите ценности и да ги защитаваме.

 

- С вашата активност обаче, не смятате ли, че нарушавате човешките права на хора, които имат право да бъдат това, което чувстват, че са?

 

- Като християнин аз винаги ще се противопоставям на това зло. Да се парадира със злото, а не то да се лекува, за мен е патология.

 

- Световната здравна организация вече е склонна да извади хомосексуалността от списъка на психичните заболявания.

 

- Още през 50-60-те години на ХХ век Американската психиатрична организация изважда хомосексуалността от списъка на психичните заболявания. Причината обаче е много интересна.

 

- Каква е причината?

 

- Промените, които се извършват в полза на хомосексуалистите и хомосексуализма, имат политическа цел. Всичко е въпрос на лъжа, на лобизъм, на политически интриги и манипулации. Това те са го направили, за да прокарат този път като нормално, нелишено от изкривяване човешко поведение.

 

- Кои са тези „те”?

 

- Е, как кои? Естествено, че са хомосексуалистите.

 

Под натиск на американския Сенат хомосексуализмът е махнат от списъка на психичните заболявания на Американската психиатрична организация. Гей лобито в световен план е огромно, то натиска нещата. Другото сериозно нещо е, че тези хора са с изкривено мислене и никога няма да станат нормални. Затова и хетеросексуалните се наричат нормални. Другото е ненормално мислене. То е съпроводено с ексцесии и патологии в поведението, като например крайна проява на хетерофобия. Хомосексуалистите по всякакъв начин се мъчат да потискат тези нормални хора, които в някакво отношение са в известна субординация с тях. В момента в няколко екипа на национални медии хомосексуалистите по всякакъв начин потискат останалите. Това са ми го казвали хора, които работят там. Няма да ги кажа, за да не уволнят човека, който ми се е оплакал. Той обаче ми сподели, че като хетеросексуален търпи притеснения в работата си от мнозинството хомосексуалисти в екипа.

 

- Възможно е и да имате основание, но ще отречете ли, че и в Българската православна църква има хомосексуализъм след откровенията в Троянския манастир, а и не само там?

 

- Няма да отрека. Аз съм човекът, който съвсем откровено заявява: има гей лоби в църквата, то трябва да бъде разбито, да бъде сложен край на неговото съществуване.

 

- Сред свещеничеството или сред висшия клир е това лоби?

 

- Никой не си е сложил на челото надпис „Аз съм хомосексуалист”, та да кажа със сигурност. Те се разкриват под всякакви прояви. Има хора вече дискредитирани и вече за тях е ясно. Тези, които се крият, създават лобито. А други прикриват деянията им заради лъжливата представа, че ако се говори открито за това, църквата щяла да се дискредитира. Има и такива, които си траят и се държат един другиго в шах, за да израстват в кариерата. 

 

В миналото сексуалността е била едно от нещата, чрез което тайните служби са манипулирали определени хора. Държавна сигурност я няма отдавна, но църквата ни е изпъстрена със стари, бивши агенти. Някои от тях, изглежда, са приели много присърце идеята да слугуват на не знам кого си и все още вредят на църквата. Има и такива, които са били внедрени в църквата именно заради тяхната извратена сексуалност. Аз лично знам два такива случая.

 

- На какво ниво са те?

 

- Не са архиереи. Само това мога да кажа.

 

Мога само да похваля новия игумен на Троянския манастир – епископ Сионий, който изпрати в отпуск монасите, чиито имена се завъртяха в гей скандала там. Това е мъжка постъпка.

 

- Кога ще стане ясно имало ли е нещо подобно там, или става дума за клевети?

 

- Каквото и да е, няма да бъде изнесено на показ с мотива да не се развращават и съблазняват миряните.

 

- Има ли хора с нетрадиционна сексуална ориентация във вашата  енория, които да са ви търсили за съвет, за разговор, за духовна подкрепа?

 

- Търсили са ме такива хора, но не за подкрепа. Подсъзнателно са ме търсели за помощ, но все настояват на своето, спорят.

 

- Е, как човек да бъде друг, когато е кодиран от природата по определен начин?

 

- А-а-а, това е, което си мислите вие, госпожо, но това, дето казвате, че е кодирано, не е кодирано. Аз смятам, че вие сте зомбирана от много европейщина.

 

- Отец, не спорите с мен, а с медицината, на която се позовавам.

 

- Няма медицина, няма такова нещо. Това са инсинуации на хомосексуалистите. Това е долна, противна лъжа. Няма никаква естествена предпоставка за хомосексуализъм. Всичко е развито впоследствие след травми или извратено мислене. Те се мъчат да насадят в обществото, че го имали вродено. Колкото и да го твърдят, нямат го. Това е хиляди пъти повтаряна лъжа, а хомосексуалистите боравят с лъжата, измамата, подлостта и манипулацията. Не може човек да е хомосексуалист и да е порядъчен и нормален човек. Можеш да ме цитираш колкото си пъти искаш! Те умишлено манипулират общественото мнение. Всеки път, когато те правят своя прайд, се молят някой да ги нападне и да ги бие, за да излязат после онеправдани и да реват пред цял свят, че в България хомофобското настроение е най-силно. А това не е така. Тези лъжи са част от комплекса лъжи на хомосексуалистите в цял свят. Това са недостойни хора, които трябва да осъзнаят своя проблем и да се лекуват.

 

Проблемът при тях не е само извратената сексуалност. Те имат промяна в мисленето. Като реват за някакви демократични разбирания, тези хора биха потискали инакомислещите с огромна ревност, която противоречи на демократично устроеното съвременно европейско общество.

 

- Съвременното европейско общество има своите демократични устои и именно те позволиха да бъде излъчена и нестандартната победителка на Евровизия.

 

- За онова нещо Кончита Вурст ли ще ми говорите? Това беше лобизмът на хомосексуалистите. Това беше един зле пеещ индивид в рокля. Ако той беше нормален човек в костюм и с брада, нямаше да му дадат и петнайсто-шестнайсто място. В дамския тоалет и с брадата му дадоха първото място, което е дискриминация към талантливите изпълнители зад него. Евровизия показа, че демократичните устои на европейското общество бяха разклатени с този избор.

 

- Как ще коментирате факта, че никой от останалите изпълнители не поиска преразглеждане на класирането?

 

- Защото като цяло навлизаме в един нов обществен ред, наподобяващ онзи, който живяхме преди – уравновиловката и демонстративното насаждане на чуждо мнение, което трябва да бъде прието и изпълнено. В момента в Европейския парламент са се намърдали огромно количество хора хомосексуалисти. Значи, ако аз река да напсувам някой на майка, това се приема без забележки. Ако аз обаче, обидя един хомосексуалист на нещо, което ще го засегне, ще ме вкарат в затвора. Е, кажете ми, какво е това нещо? -Демокрация ли е, или проява на тоталитаризъм? Аз смятам, че е тоталитаризъм, какъвто вече се насажда.

 

- Споменахте „хомосексуализмът да се лекува”. Известни ли са ви случаи на „излекувани” такива хора?

 

- Църквата не е за насилието, но аз мога да предложа вариант за тяхното лечение. 

 

- Само не казвайте „лагери” като по времето на Хитлер и Сталин.

 

- Няма да кажа „лагери”. Хомосексуализмът може да бъде лекуван като всяко едно обсесивно психично заболяване. Всеки психиатър знае как става това.

 

- Редно е да кажете и вие как се лекува, щом отваряне този въпрос.

 

- Лекува се, първо, с терапия и второ, с медикаменти. Терапията да бъде под формата на разговори, ориентирани към мисленето на дадената личност. По информация на СЗО 85% от хомосексуалистите на стари години стават педофили. Предполагам, че скоро тази информация ще бъде скрита. 

 

- Известно ли ви е Църквата, като цяло не само православната и католическата, но и протестантската, да работят с хомосексуалисти в посока промяна на тяхната ориентация?

 

- Наскоро на една конференция в Румъния един лютерански пастор сподели добри практики от неговата дейност, като той говореше за тях като за хора с хомосексуални прояви. Той сравняваше хомосексуалността с тютюнопушенето, т.е. като обсесия, зависимост. Пасторът обясни, че с такива хора се работи много трудно заради масовата пропаганда в последните години, че това е нещо нормално.

 

Българинът е със здрави корени, той е хетеросексуален. Сега се опитват да му пробутат някакви фалшиви представи за нормалност, но аз вярвам, че той няма да ги приеме.

 

Ние, българите, нямаме хомосексуалността в своите културни традиции, като елините да речем. Хетеросексуалността ни е спасила да оцелеем във вековете като нация.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване