06/21/14 14:16
(http://pik.bg)

БЧК: Около 420 доброволци почистват "Аспарухово"

БЧК: Около 420 доброволци почистват "Аспарухово"

Около 420 доброволци почистват варненския квартал „Аспарухово” след наводнението, съобщи генералният директор на Българския червен кръст (БЧК) Христо Григоров, пише "Фокус".

„Успяхме да организираме около 420 доброволци. Благодарение на разбирането от страна на корпоративния бизнес бяха доставени лопати, ботуши, с които обухме всички хора, дадохме лопати и в момента те почистват както района така и самите къщи и дворове на хората, особено на възрастните, които имат нужда от помощ”, допълни Григоров. Той изказа благодарности на доброволците, които са се стекли от всички краища на България да помагат по собствено желание и допълни, че към момента постоянно се стичат хора в пункта на БЧК пред кметството на кв. „Аспарухово”. 

„Българският народ показа, че дълбоко в неговата ценностна система съществуват понятието милосърдие, съпричастност и готовност за подаване на ръка. В пункта на БЧК във всеки един миг идват хора, които носят провизии и питат, с какво могат да помогнат. Обадиха се, също така, десетки фирми, които докараха няколко големи тира с вода и няколко големи камиони с храни, така че нещата са под контрол”, каза още Христо Григоров.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване