06/21/14 07:56
(http://www.klassa.bg/)

Времето започва да се оправя

 Днес в 13 ч. и 51 мин. започва астрономическото лято. През деня облачността ще е променлива, съобщиха от НИМХ.

По-значителна ще е тя в следобедните часове над източните и планинските райони, където ще превали, възможно е и да прегърми. Още преди обяд вятърът от запад-северозапад ще се усили до умерен, а в Дунавската равнина временно и силен. Дневните температури ще започнат да се повишават. В повечето места максималните ще са от 21° до 26°, в София около 21°

Над планините до обяд ще има и слънчеви часове. Около и след пладне, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта, главно над Рило-Родопската област, ще превали и прегърми. Ще духа умерен, по билото на Стара планина и силен северозападен вятър.

Преди обяд по Черноморието ще има временни разкъсвания на облачността, около и след пладне с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, на места с краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици. Максималните температури ще са около 21°-24°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване