06/21/14 14:13
(http://www.klassa.bg/)

Екзекуторът на Мавзолея: Иван Костов е най-черната фигура на синьото управление

 Дори жена му Елена казваше, че който се докосне до него, изгаря

Разрушителят на Мавзолея, един от най-знаковите политици от златните години на СДС – Евгений Бакърджиев, ръководеше сините, когато за партията гласуваха над 2 милиона души. Днес той е заложил на основната си професия и се занимава с проектиране и строителство.В интервю за „Преса” Бакърджиев казва, че изборите в България винаги се чакат с надежда, но завършват с разочарование за политиците и управляващите. Той е наясно, че и СДС е учебникарски пример за това как можеш да загубиш доверието на избирателите си, ако не спазваш дадени обещания.

С Иван Костов не се срещам нито случайно, нито нарочно, казва още бившият вицепремиер. Според него това е най-мразеният политик на прехода от десницата, най-черната фигура от синьото управление. 

Известният с прозвището си Валяка обаче смята, че това е заслужено, предвид направеното от премиера Костов по време на управлението на СДС. С действията си Костов съсипа десницата, разби синята кауза. „Той е тежко интровертен човек, дори жена му Елена казваше, че който се докосне до него, изгаря”, спомни си бившият син депутат и министър.

Според него, Иван Костов е режел живо месо от СДС, съсипа след това синята коалиция, а напоследък затри и ДСБ. „Сега рови в Реформаторския блок, но хората се отвратиха и се отдръпнаха”, анализира Бакърджиев.

Той посочи, че около лидера на СДС тогава, когато е бил на власт, са се навъртали и много мишоци и слагачи, които се изхранваха с политика четвърт век. Днес, смята разрушителят на мавзолея на Георги Димитров, имаме непълноценна десница, която няма голяма електорална база.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване