06/21/14 15:11
(http://pik.bg)

Кристалина Георгиева в Аспарухово: Помощите ще се раздават по бедност, а не по щети (обновена)

Кристалина Георгиева в Аспарухово: Помощите ще се раздават по бедност, а не по щети (обновена)

Помощите за пострадалите, ще се раздават по много ясни и строги критерии и случаите да се разглеждат детайлно, обяви еврокомисарят по бедствията Кристалина Георгиева, която пристигна в "Аспарухово" преди минути. Парите ще трябва да се раздават на базата, не само на това, какво е загубило семейството, но да се взема предвид какво е финансовото му състояние. Георгиева съобщи още, че е била уверена от говорителя на Европейската комисия Йоханес Хан, че оперативната програма "Регионално развитие" ще бъде размразена, предаде сайтът Vatnaute.bg. 

"Това, което се случи в Аспарухово, което сполетя хората, е голяма трагедия. Направи ми добро впечатление колко много доброволци са се мобилизирали да помагат. Ще трябва да се определи какви са точно щетите и това трябва да се направи максимално бързо”, каза Кристалина Георгиева. Тя коментира, че трябва да се определи какъв е планът за действие в такива ситуации, защото варненският край влиза в туристически сезон и трябва бързо да се преодолеят последиците, за да не пострада сезонът. Трябва да се прецени какво може да се направи по действащите към момента европейски програми, като например програмата за заетостта. Българският еврокомисар коментира, че могат да бъдат насочени хора, които да работят по отстраняване на щетите. 

Хората от "Аспарухово" връчиха лопата на Кристалина Георгиева и тя символично се включи в разчистването на отломките. Еврокомисарят обиколи ул. "Белгород", а след нея ще направи инспекция и други от най-засегнатите улици. 

Преди минути в сградата на Областна администрация пристигна и президентът Росен Плевнелиев.

В "Аспарухово" отново заваля. Униформен, който разчиства пътя за камионите, предупреждава хората, които не са заети с конкретна дейност, да бъдат внимателни с оглед на очаквания нов дъжд. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване