06/21/14 08:58
(http://pik.bg)

Над 400 хил. лв. са събрани до момента за Варна чрез есемеси

Над 400 хил. лв. са събрани до момента за Варна чрез есемеси

Над 400 000 лева събраха българите само за ден в помощ на потопена Варна чрез смс-и с текст DMS VARNA на дарителски номер 17 777, съобщиха от Нова телевизия, които са инициатори на кампанията. Приливна вълна, която се е спуснала от гористата местност над кв. „Аспарухово” късно вечерта в четвъртък, е заляла част от квартала, разруши и изрови улиците, събори жилищни постройки.

През целия петъчен ден в община Варна пристигаха съболезнователни писма, с които различни публични организации изразяват съпричастността си към пострадалите при наводненията в кв. „Аспарухово”.

Ръководствата на общинските администрации на Сухиндол, Стара Загора, Русе, Бяла /Русе/, Горна Оряховица, Дупница, Габрово, Сливен и Плевен са само малка част от изразилите съпричастност. Писма бяха получени и от Св. Синод, Института по физика на твърдото тяло, Екипът на MoveBg, Посолството на Франция в България, Посолство на Чехия в София, Генералното консулство на Република Турция в Бургас, Областна администрация Смолян, Народното събрание.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване